Bøkene om Regnmakerne

Oppgaven er å lese Regnmakerbøkene, snakke om bøkene, og eventuelt svare på spørsmål knyttet til bøkene. Tema er bærekraftig utvikling, drivhuseffekt, klima, fornybar energi og samarbeid.

Hvordan kan planeten Jonia reddes? Hvordan er det å bo i store bilhus? Hvem er forræderen? Og hvordan kan det være å leve på Rustiania? 

Bøkene er en spennende introduksjon til energi- og klimafaglige tema. De er skrevet av Klaus Hagerup, og llustrert av Lars Hegdal. Alle grunnskoler i Norge har mottatt klassesett (20 eks) av alle tre bøkene om Regnmakerne. Regnmakerbøkene finnes også som lydbøker.

Bøkene er lettleste, og det beste er å lese dem fortløpende.

På alle skoler

Alle grunnskoler i Norge skal ha mottatt klassesett (20 eks) av alle tre bøkene om Regnmakerne. Regnmakerbøkene finnes også som lydbøker. Musikk og drama Bøkene er godt egnet til lese- og skrivetrening, og til høytlesing. De er både brukt i adventsstund med fokus på solidaritet med barn andre steder i verden, og på en rekke andre måter. Både bøkene, sangene og dansene egner seg godt for musikk og drama.

Bakerst i bøkene er det energifaglige spørsmål knyttet til innholdet.

Om Regnmakerbøkene:

 

Om Regnmakerboka

Bøkene er godt egnet til lese- og skrivetrening, og til høytlesing. Både bøkene, sangene og dansene egner seg godt for musikk og drama. Bakerst i bøkene er det energifaglige spørsmål knyttet til innholdet. Har dere ikke nok bøker på din skole kan du bestille flere bøker på www.regnmakerne.no/bestilling  

Albert Rusten

Albert Rusten er planeten Jonias rikeste mann. En planet som ligner veldig på jorda. Det vil si, sånn som jorda vår kommer til å se ut om 50 år om vi ikke tar bedre vare på den. Alle kjører rundt i biler store som hus, havet stiger og det er nesten ikke drikkevann igjen. Nå har rusten satt i gang en farlig Bruk og Kast konkurranse på Jonia, hvor den som sløser mest, vinner. Kan Reinert hjelpe Regina, Ruben og de andre Regnmakerne med å stoppe Albert Rusten og hans miljø-uvennlige konkurranse?

Regina

Er en uredd jente som kommer susende over himmelen og sklir langs regnbuen for å lande på jorda. Når hun tar Reinert i hånden for å hilse, kjenner han et elektrisk støt. Det er som om hun tenner et lys inne i ham. Dette er bare den første av mange spesielle opplevelser Regina byr på. Regina er Regnmaker. Det er takket være henne at Reinert finner ut at også han er det. Sammen legger de ut på en reise de neppe vil glemme.

Reinert

Reinert er en utrolig nysgjerrig gutt. Så nysgjerrig at både foreldrene og lærerne ofte synes det går over alle kosteskafter. Han spør om absolutt alt han lurer på, og han lurer på absolutt alt. Hvor kommer varmen i ovnen fra? Hvorfor er det lyd i radioen? Hvorfor er det lys i lampa? Hvor blir det av blomstene når de visner? En dag finner Reinert en pakke utenfor inngangsdøra. Gjett om han åpner den, eller?