Regnmakerdagen 2013

Regnmakerdagen kommer til Ålesund!

Enovas Regnmakerdag er et arrangement for skoleelever der energi og klima settes på dagsorden. 9 store byer har vært vertskap for dagen, og i 2013 ønsker Ålesund kommune og statsforetaket Enova velkommen til Regnmakerdag på Tueneset i Ålesund.

Arrangementet vil gå av stabelen torsdag 13. juni 2013 kl. 11.00 – 15.00. Nær 5000 elever og lærere fra 14 kommuner på Sunnmøre vil delta.

Regnmakerdagen er et årlig nasjonalt arrangement og en annerledes skoledag med mange energiaktiviteter, kåringer og et stort show med kjente artister. Det har tidligere blitt gjort TV-opptak fra dagen, og opptakene har vært sendt på NRK.

Påmeldingen til Regnmakerdagen er nå stengt.

KURS FOR LÆRERE

Informasjon om halvdagskurs for lærere i februar 2013 finner dere her.

Gratis for alle

Arrangementet er helt gratis for de inviterte skolene. De får også dekket utgifter til transport i forbindelse med dagen. 

en smakebit fra 2012:

 

6000 Meldte seg på til Regnmakerdag i drammen 2012

Regnmakerdagen 2012 ble arrangert 31.mai i Drammen bypark. Se presseklipp her.

Husk å rapportere aktivitetene!

Alle som deltar på Regnmakerdagen vil forberede seg til dagen ved å gjennomføre lærerike Regnmakeraktiviteter. Når dere rapporterer at gjennomførte Regnmakeraktiviteter, får klassen en premie.

Aktivitetene i Regnmakerskolen er beskrevet på her, og i elev- og lærerhefter som alle påmeldte skoler har fått tilsendt gratis.  Klassene kan glede seg over å gjennomføre aktivitetene og lære om energi.

Konkurranser på regnmakerdagen

På selve Regnmakerdagen er elevene med på en eller to konkurranser:

  1. Musefellebilrace 
  2. Plakatkonkurransen "Strømsparehuset"

Påmelding til konkurransene skal gjøres her.

Regnmakereksperten

 

Regnmakereksperten er en web-konkurranse for alle elever som skal delta på Regnmakerdagen. Elevene må løse en quiz med Regnmakerspørsmål. Tre vinnere trekkes ut og deltar på finalekonkurransen på selve dagen. En av dem kåres til dagens Regnmakerekspert!

Påmelding til Regnmakereksperten kan gjøres her.

 

Dersom dere har spørsmål vedrørende Regnmakerdagen, kan dere kontakte: Liv Randi Lindseth, Enova Regnmakerne.  

Telefon: 95 22 04 82
E-post: regnmakerne@nee.no