Energisk fysiker

Naturfag er morsomt, men det kan være vanskelig å lære. Da hjelper det fort med et magisk energitriks eller to..

– Wow, dette er magisk!

Rundt scenen står masse barn og gisper imponert. Fysiker Andreas Wahl er i full gang med å imponere Regnmakerne med sine fysiske eksperimenter. Et av dem er den verdenskjente Mentos-fontenen: En mentos puttes i en Cola-flaske som ristes, korken skrues av og vips – en fontene av Cola står flere meter til værs.

Elevene kjenner igjen vitenskapsformidleren fra Lyngbø og Hærlands Big Bang på TV. – Naturfag er morsomt, men kan være vanskelig å lære. Da hjelper det fort med et magisk triks eller to, ler Andreas.  

Det har samlet seg mange spente Regnmakere rundt scenen der Andreas Wahl skal underholde med spennende forsøk. Foto: Nora Marie Fjeld.

-Ja, jeg vil!

På scenen har han plassert en stor tønne med flytende nitrogen, røykmaskin og kasser med ukjente ting i. – Det starter nå, det starter nå! roper gutter blant publikum.

Når fysikeren spør om noen av barna vil hjelpe han, spretter mange av tilskuerne opp av benken og rekker hånden i været, mens andre skriker ut for å få oppmerksomheten hans. – Ja, jeg vil, jeg vil! – Vi er født nysgjerrige, og det er gøy å vise barn hva energi kan være, og at det er mulig å lage show av det, smiler Andreas før han forsvinner i en sky av damp og applaus.

Drømmen er å bli plukket ut som medhjelper til det verdenskjente bruseksperimentet. Foto: Nora Marie Fjeld. 

Tilbake til forsiden!

 
bilde