Rapporter fra Regnmakerdagen

Vi utfordret elevene fra Medier og Kommunikasjon på Ålesund videregående skole til å lage videoreportasjer fra Regnmakerdagen. Se resultatene!

Regnmakerdagen i Ålesund

Torsdag 13. juni var en annerledes skoledag for alle elevene i 4. til 7.-klasse på alle skolene i og rundt Ålesund. Da var det nemlig Regnmakerdagen 2013! Rundt 5000 barn var klare for lek og moro, og det var masse å lære. Se filmen for å se hva som skjedde denne energiske dagen!


Denne filmen er laget av Jonas Leikanger og Jørgine Riise.

Aktiviteter på Regnmakerdagen

På Regnmakerdagen var det mange ulike aktiviteter hvor man måtte bruke ulike typer energi. Kamilla og Sofie i 6B fra Valderøy skole måtte konsentrere seg når de prøvde ut aktiviteten "stø hånd". Johannes i 4A fra Åse skole forteller om Arkimedes Skrue. Benedikte og Henrik fra Lepsøy skole prøvde ut Flåterace, og Zakarias i 5B fra Ringstad skole forteller om Vannraketten.


Denne filmen er laget av Ingrid Knutsen og Hilde Sofie Øien.

5 på Regnmakerdagen

Her får vi et lite innblikk i hvor mye Regnmakerne kan om miljøet, og hva de synes om oppholdet her Tueneset!

Vi tok oss en runde rundt området og spurte spørsmålene «hva er det beste med regnmakerdagen?», «Hva er en regnmaker?» og «Hvorfor er det viktig å spare strøm?

Her kom det mange bra svar


Denne filmen er laget av Johanna Solvang og Malin Sørensen.

Musefellebilrace på Regnmakerdagen

Vi har filmet musefellebilrace fra start til mål, og fått ett eksklusivt intervju med vinnerne.


Denne filmen er laget av Angelika og Espen.

Eksperimenter og Regnmakerdans

På en av stasjonene på Regnmakerdagen dukket det opp en merkelig fyr med masse rare eksperimenter! I denne reportasjen kan du se noen av dem, og i tillegg kan du se Regnmakerdansen.


Denne filmen er laget av Sofie Remøy og Didrik Vedde Gulbrandsen.

bilde