Regnmakerreportere på oppdrag

To av de 5000 barna som var til stede på Regnmakerdagen hadde en litt spesiell oppgave. Anna Linn og Eskil var nemlig årets Regnmakerreportere.

Tekst: Frida Sandnes Kalsnes Foto: Erika Langva og Kristoffer Otnes Melland
(alle tre fra Medier og Kommunikasjon på Ålesund videregående skole)

Tross skiftende vær med både regn, vind og sol var årets Regnmakerdag på Tueneset utenfor Ålesund en suksess. To av de 5000 barna som var til stede hadde en litt spesiell oppgave, Anna Linn og Eskil var nemlig årets Regnmakerreportere.

Anna Linn går på Larsgården skole og driver med dansing på fritiden, så hun sier hun er vant med og glad i å stå foran kamera. Eskil går på Flem Skole og er veldig opptatt av at vi tar vare på jorda. Regnmakerreporterne ble valgt ut av i underkant 80 barn fra Ålesund-området, og de sier selv at det er veldig spennende å være reporter. 

Hva er en Regnmakerreporter?

Eskil forteller at en Regnmakerreporter er en person som vet hva som er lurt å gjøre for at man kan spare strøm. I forkant av denne dagen har de hatt flere oppgaver, der de blant annet har filmet reportasjer og månedsoppdrag til nettsiden og reportasjer til tv-programmet som skal sendes på NRK Super 29. juni.

I en av reportasjene til tv-programmet har de snakket om hvordan Ålesund sparer strøm.

Anna Linn og Eskil forteller at det er kjempegøy å være reporter, og det er gøy med all oppmerksomheten de får fra alle menneskene rundt seg, selv om det av og til er litt pinlig og uvant. Eskil synes det var spesielt gøy når alle jentene var der.


Anna Linn og Eskil sager ved, ved hjelp av sin egen energi!


Eskil og Anna Linn, klare for å prøve ut de energisparende aktivitetene på Regnmakerdagen.

 
Anna Linn og Eskil gjør seg klare for å være med på tv-sending…


Anna Linn og Eskil under tv-sendingen, hvor de forteller om oppgavene de har hatt i løpet av dagen.


Regnmakerreporterne Anna Linn og Eskil på scenen under showet, hvor de takket Stian for en kjekk dag.

bilde