Super Regnmakerdag på Kongsberg

300 elever fra 9 skoler i Kongsberg kommune deltok på aktiviteter, konkurranser, quiz og et show med sang, dans og kåring av vinnere.

7. trinn fra 9 skoler i Kongsberg kommune deltok på et flott program hvor energi og klima sto i fokus.  Mange Regnmakeraktiviteter var rigget og klar for 300 energiske elever. I tillegg var det en flott scene med lydanlegg hvor de tre Regnmakersangene gikk i loop hele dagen. Etter tre og en halv time med aktiviteter, quiz og Energikamp ble alle elevene samlet til et sceneshow hvor jenter fra Madsebakken skole danset til Regnmakersangen Superhelt og hvor vinnere dagens mange konkurranser ble kåret. Enova Regnmakerne var tilstede og fikk gratulert med et flott gjennomført arrangement.

– Arrangementet er det første av flere slo Marianne Kanstad fast etter at dagen var over. Hun var koordinator for dagen på vegne av Kongsberg Vitensenter og Kongsberg kommune, ungdomskontoret. – Vi har fått god hjelp og mange tips og råd fra Hamar Naturskole og Enova Regnmakerne, som begge har arrangert store Regnmakerdager tidligere, sier hun. - Vi er også heldige som kan gjennomføre arrangementet på Labro museene sitt område her i Kongsberg. Et annet spennende moment er at vi  har nå en Regnmakerdag rett ved et energiverk basert på fornybar energi. Området danner en flott ramme for en Regnmakerdag – både plassmessig og tematisk, legger hun til. Stemningen blant både elever og lærere tydet på at hun har rett i det.

Fem flotte jenter hadde øvd på Regnmakersang og -dans og på Regnmakerdagen på Kongsberg fremførte de Superhelt for lærere og nær 300 deltakende elevene. For anledningen var danserne iført Regnmaker t-skjorter. Jentene hadde fått hjelp fra en danselærer ved Studio 3 både til litt ekstra koreografi og til øvingen. Sang, musikk og dansevideo fant de og lastet ned fra regnmakerne.no. – Vi har øvd tre ganger og er godt forberedt, sier Mona, Martine, Anna og Anny fra 7. trinn på Madsebakken skole. Solist på sangen var Tuva fra Gamlegrendåsen skole.

Tuva (solist) fra Gamlegrendåsen skole og danserne Mona, Martine, Anna og Anny fra Madsebakken skole.

  

Vinnere av Regnmakerdagens Energikamp gikk til laget fra Raumyr skole. Laget fikk utdelt en spesiallaget vandrepokal. Den skal gis videre til neste års vinnere. Her ser vi Anders, Kristian, Anniken og Oda sammen med læreren sin Maria Todd som holder vandrepokalen. Enova Regnmakerne gratulerer!

Her ser vi tre stolte vinnere av Stø hånd. På denne aktiviteten er det om å gjøre å komme raskest mulig fra start til mål uten å komme borti metallrøret. Disse tre var de desidert raskeste. 1. plassen gikk til Guro (midten) fra Gamlegrendåsen skole. Hun hadde en vinnertid på 10,7 sekunder. 2. plassen gikk til Mattias (til høyre) og 3. plassen til Daniel (til venstre) – begge fra Raumyr skole.

Under vil vi dele flere bilder og inntrykk fra den flotte dagen med andre Regnmakerskoler over hele landet. Kanskje får du tips og ideer til liknende arrangementer på din skole eller i din kommune. På Regnmakerdagen på Kongsberg hadde alle aktiviteter egne plakater med informasjon om hvordan aktiviteten skulle gjennomføres og hva elevene kunne lære om energi og klima. Alle elvene hadde fått utdelt et kart som viste hvor aktivitetene var plassert og nå de ulike Energikamp-lagene som skulle konkurrere stilte til start. Dette hadde alle elevene i en nøkkelsnor rundt halsen.

Stø hånd, blant annet kjent fra Energikampen på tv, var en av de mange aktivitetene på Regnmakerdagen. Her ser vi Jostein fra 7b på Raumyr skole i aksjon.

På balansestokken skulle elevene bruke sin egen energi og noen myke slagvåpen for å bli den siste som sto igjen på stikken. Her ser vi Alvares og Sigurd fra 7. trinn på Wennersborg skole midt i kampen.

På en av postene sto Regnmakersangen Superhelt på programmet. Her stilte laget opp og sang med playback som de hadde hentet ned fra Regnmakernes nettsider. Her ser vi Tuva og Solvår synge om å være en superhelt i vanlige klær!

På dagen var det et lag fra hver skole som stilte opp og konkurrerte i en Energikamp løype. Her ser vi Energikamplaget som representerte Raumyr skole.

Her ser vi Ida Irene fra Madsebakken skole dypt konsentrert om å treffe mål med kjempespretterten.

Tårnet i Hanoi går ut på å stable rundingene etter størrelse med færrest mulig "trekk" og på kortest mulig tid. Her ser vi Adrian fra Efteløt skole når hans tårn er ferdig stablet.

       

I hinderløypa måtte elevene bære bøtter på åk gjennom en løype med flere hindringer. Til slutt skulle de være raskest til å fylle opp en stor balje med vann. Alexander fra Gamlegrendåsen skole er dypt konsentrert gjennom løypa og søler nesten ikke ut noe vann. Til slutt får han hjelp av lagkamerat Thomas – også fra Gamlegrendåsen skole.

Vannstrålepresisjon går ut på å fylle akkurat passe med vann i søylen, slik at trykket på vannstrålen blir passe og man får fylt opp røret med vann. Joakim og Silje fra Gamlegrendåsen samarbeider og finner helt rett trykk på vannet.

Her ser vi en vannrenne med skovlhjul. Denne aktiviteten er et fast innslag på Vassdragsmuseet Labro. Her prøves det ut av Petter og Wiliam fra Gamlegrendåsen skole.

Elever fra 7. trinn på Kongsgårdsmoen skole stortrives på den supre Regnmakerdagen i regi av Vitensenteret og Kongsberg kommune.

 

Vedsaging er en flott aktivitetet på en Regnmakerdag. Man kan konkurrere om hvor fort man klarer å sage over en stokk eller hvor mye ved man klarer å sage på en viss tid. Anders, Anniken og Kristian fra Raumyr skole har teken på vedsagingen.

Alle elevene fikk prøve alle aktivitetene på dagen. Kjempespretterten var veldig populær og her prøver Andreas fra Kongsgårdsmoen skole å treffe mål.

Her ser vi 8 glade jenter fra Hvittingfoss skole. Isabel, Margrete, Amine, Karine, Marita, Elin, Claire og Rebekah har gjennomført mange aktiviteter og har enda noen igjen før de gir seg.

Elever fra Wennersborg skole sitter og slapper av etter å ha deltatt i aktivitetene på Regnmakerdagen.

Her ser vi glade elever fra Jondal skole sammen med lærer Sølvi Flo.

Elever og lærere fra Skavanger skole slapper av etter en dag med fantastisk vær og mange aktiviteter.

 

bilde